Oferte Cazare - Litoral Sibenik, Dalmatia, Croatia la hoteluri de 4* stele ☀️ 2025

Cazare - Litoral Sibenik la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Sibenik ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Sibenik dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Sibenik ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

Litoral Sibenik la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din regiunea Dalmatia din Croatia.

In Sibenik sunt 4 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Sibenik

Filtre Litoral Sibenik la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Sibenik pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Sibenik pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Sibenik de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Descoperiți farmecul medieval al orașului Sibenik

     Orașul Sibenik a fost pentru o perioadă scaunul regelui croat, motiv pentru care Sibenik este supranumit Kresimirov Grad (orașul lui Kresimir). În secolele XI-XII, orașul Sibenik a fost disputat de către Veneția, Imperiul Bizantin și Regatul Maghiar, această luptă de putere s-a soldat cu victoria venețienilor, care începând cu anul 116 au condus Sibenik. Pe durata secolului al XV-lea, Sibenik a fost vizat și de către otomani, însă aceștia nu au reușit niciodată să-l cucerească. Orașul Sibenik se bucură de un climat mediteraneean, verile fiind calde și umede, iar iernile blânde. Cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în lunile iulie și august, în timp ce lunile cu cele mai scăzute temperaturi sunt ianuarie și februarie. 

      Centrul orașului medieval Sibenik este foarte bine conservat, aici întâlnindu-se piețe drăguțe și numeroase străduțe pietruite. Turiștii care doresc să descopere farmecul autentic al coastei dalmate trebuie neapărat să viziteze orașul SibenikSibenik  oferă numeroase atracții turistice, însă cea mai interesantă este de departe Catedrala Sf. Iacob, un lăcaș de cult inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Catedrala este construită în totalitate din piatră și este împodobită cu 71 de frize. Catedrala Sf. Iacob din Sibenik datează din secolul al XV-lea, iar arhitectura sa reprezintă o combinație între arhitectura locală și cea italiană. De construcția catedralei s-au ocupat arhitecții dalmați Juraj Dalmatinac și Nikola Firentinac. În cadrul Catedralei Sf. Iacob s-au filmat câteva scene din celebrul serial Game of Thrones. 

poza Descoperiți farmecul medieval al orașului Sibenik

            
         Pe cuprinsul orașului Sibenik se înalță 24 de biserici, 6 mănăstiri, numeroase muzee, 4 cetăți și 1 acvariu. De asemenea, orașul Sibenik este o alegere potrivită și pentru turiștii care doresc să se bucure de plajă. Chiar dacă Sibenik nu dispune de propria sa plajă, în jurul orașului există câteva plaje perfecte pentru înot și relaxare. Turiștii se vor putea bucura de soare pe plaja Banj, care este situată la circa 1, 3 kilometri de centrul Sibenik. Plaja este relativ nouă, fiind reînviată în anul 2012. Plaja este acoperită cu pietriș și oferă priveliști senzaționale către orașul Sibenik. Plaja se potrivește turiștilor de toate vârstele și este extrem de populară și în rândul localnicilor. Turiștii care vor dori să viziteze această plajă vor beneficia de facilități, precum dușuri și toalete. Pe parcursul zile, plaja Banj este supravegheată de către salvamari. Persoanele care aleg să-și petreacă timpul aici pot juca baschet, volei pe plajă și polo pe apă. La lăsarea serii, atmosfera de pe plajă devine mai animată decât în timpul zilei, deoarece sute de tineri iau cu asalt cluburile din apropiere. Prin urmare, plaja Banj este alegerea perfectă pentru cei care doresc să se bucure de o atmosferă veselă și plină de viață. Turiștii pot alege să se bucure de soare și pe plaja Rezalise, care este situată la circa 6 kilometri distanță de centrul orașului Sibenik. Plaja este acoperită cu pietriș și se potrivește de minune familiilor cu copii. Turiștii se vor putea distra practicând diverse sporturi nautice. Este o plajă extrem de populară, motiv pentru care poate deveni destul de aglomerată. În plus, este o plajă foarte bine întreținută, curată, iar apa este perfectă pentru înot și bălăceală. 

poza Descoperiți farmecul medieval al orașului Sibenik

          Fortul Sfântul Nicolae este una dintre cele mai bine conservate cetăți situate de-a lungul coastei dalmate. Pentru a putea admira această cetate, turiștii vor fi nevoiți să parcurgă o pasarelă îngustă, ce este înconjurată din toate părțile de apă. Din exterior, fortul pare de necucerit, dar adevăratele atracțiile le veți descoperi abia în interiorul său. Fortul Sfântul Nicolae a fost construit în secolul al XVI-lea, de către venețieni, în scopul de a blocat invaziile otomane și de a apăra orașul de orice pericol dinspre țărm. Fortul are o suprafață de 85 de hectare și este dispus pe trei niveluri. Parterul este de piatră, iar nivelul superior de cărămidă, deoarece se credea că aceasta era mai rezistentă la atacul cu ghiulele. La construcția fortificației s-a folosit un amestec de cărămidă și piatră, iar forma sa triunghiulară i-a adăugat un plus de rezistență. Nu știm exact cu adevărat cât de rezistent a fost acest fort, deoarece nu a fost niciodată atacat. Cu toate acestea, cetatea a fost întreținută timp de mai multe secole, fiind abandonată abia în anul 1979. Zidurile interioare ale fortului sunt atât de bine conservate, încât vă veți putea imaginea pentru o clipă cum trăiau militarii aici. Designul fortului este destul de sobru, singurul element decorativ fiind situat pe poarta de est. Deasupra intrării este dispusă o sculptură a Sfântului Nicolae, ocrotitorul cetății. În opinia noastră, este păcat să vizitați Sibenik și să nu alocați măcar câteva minute acestui fort. 

poza Descoperiți farmecul medieval al orașului Sibenik

        Pasionații de istorie care vizitează Sibenik vor avea ocazia de a admira și Fortul Sfântul Mihail. Acesta este situat pe un deal, la o altitudine de circa 60 de metri față de nivelul mării. Fortul a fost restaurat, iar în prezent include teatru în aer liber, unde se organizează diverse spectacole și evenimente culturale. Vizitând portul veți avea ocazia de a vedea și o serie de rezervoare cu apă remarcabil conservate. Se crede că în caz de asediu, 40 de soldați ar fi putut avea necesarul de apă timp de un an. Alte două forturi de pe cuprinsul orașului Sibenik sunt Fortul Sf.Ioan și Fortul Barone. Construirea celor două fortificații a avut loc în anul 1646, când otomanii amenințau cu cucerirea Sibenik. Ambele forturi din Sibenik au fost construite între lunile august- septembrie, acestea jucând un rol decisiv în cadrul bătăliei de la Candia. Dacă veți vizita Fortul Barone nu doar că vă veți bucura de priveliști spectaculoase asupra orașului, ci prin intermediul realității virtuale veți putea să vizualizați scene din bătălia decisivă. 

poza Descoperiți farmecul medieval al orașului Sibenik

           Chiar în centrul orașului Sibenik se înalță Mănăstirea Sfântul Lorenzo. Aceasta este înconjurată de o grădină frumos amenajată în cadrul căreia funcționează o cafenea. Arhitectul și peisagistul Dragutin Kis a amenajat grădina astfel încât aceasta să păstreze cât mai mult din farmecul său medieval.  

poza Descoperiți farmecul medieval al orașului Sibenik